Min farfar


Fridolf Jansson 1880-1966


Född i Ibbarbo, Norrbärke socken. Hans föräldrar var Jan Erik Persson och Kristina Lovisa Andersdotter. Fridolf härstammar på flera grenar från Kittlingsberg, Söndags-Olof och Karin. På fädernet kom de från Ramsberg och härstammar från Simon Andersson Ryss som gifte sig med Anna Olsdotter omkring 1625. Anna olsdotter lär ha blivit 108 år!

Min farmor


Alma Andersson 1884-1956


Född i Björsjö, Norrbärke socken, dotter till Kronojägare Erik Gustaf Andersson och Wilhelmina "Mina" Andersson från Ludvika. Almas förfäder på fädernet har arbetat på gårdar och gods som Lakejer, Befallningsmän, Skogvaktare och Jägare. Namn som Cederlöf och Ehrenström figurerar. Anorna på hennes mors sida går från Ludvika, Grangärde tillbaka till den så kallade "Rämsgubben", Bergsman i Rämen.

Min morfar


Erik Boman 1898-1977


Född i Snöån, Norrbärke men härstammar från Bomans i Björsjö, samma släkt som fått tjärnen i Björsjö med samma namn uppkallad efter sig. Den första med namnet Boman var Petter Lorensson Boman, en knalle från Borås som bosatte sig i Hellsjön i Grangärde. Eriks mor kom från Lerbäck i Närke.

Min mormor


Tilda Jansson 1894-1961


Född i Björsjö, Norrbärke, dotter till Arrendatorn Fredrik Jansson och Maria Christina Andersdotter från Göras i Tolvsboberget, Söderbärke. Fadern Fredrik är av en gammal Norrbärkesläkt som var bosatta i Flatenberg och Snöån. På Tildas mormors sida kommer man fram till kyrkoherde Johannes Petri Noraemontanus och hans hustru Maria Notman vars släkt antagligen kommer från Flandern.